Iddén az újévi teákból egy igazán különleges teával kívánunk boldog új évet. A Fuyu no Hana "téli virágok" nevű teacsalád egy régi Hoshi falubeliszokást elevenít fel. November végén az igazi hideg beköszöntével a teagyártól faszénnel melegített faasztalokon szárították be a teát. Az asztalon vékony rizspapír szívja magába a tea maradék nedvességét a teamesterek pedig egész nap csak gyúrnak és gyúrnak. Fél kilós adagokban terelik, simítják, sodorják az asztalon a teát, jellemzően senchát és gyokurót. A kézzel sodort gyokurónak ez egyébként is természetes, a sencha esetében ma már tényleg ritkaság.
A sodrás, szárítás közben a teameseternek minden érzékére szüksége van, a végső pillanatokban a felszabadulómillatok segítenek eldönteni, hogy másodperceken belül le kell zárni a teát. Ha ezen túlmegy, elhervadnak a virágok. A tea illatait és ízét itt lehet megkóstolni.
Boldog Új Évet kívánunk minden olvasónknak, vásárlónknak, egyesületi tagnak!